06-Nummer Zoeken

Het zoeken naar een 06-nummer kan in meerdere opzichten handig zijn. Als je bijvoorbeeld gebeld bent door een onbekend telefoonnummer en als je wilt weten wie je gebeld heeft. Of als je een mobiel telefoonnummer hebt gekregen en niet meer weet van wie die is. Aan de hand van het telefoonnummer kun je dan de bijbehorende gegevens opzoeken. Dat kan door gebruik te maken van de mobiele telefoonnummerzoeker. Daar voer je het nummer in waarna gegevens zoals naam, adres en woonplaats gevonden kunnen worden. Deze informatie met betrekking tot het specifieke telefoonnummer moet dan wel ter beschikking zijn gesteld.

 

Waarom zoeken

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je gebruik kunt maken van deze manier van zoeken. Je kunt bijvoorbeeld een mobiel telefoonnummer hebben van iemand maar niet meer weten van wie die is. Door gebruik te maken van de nummerzoeker kun je deze informatie dan hoogstwaarschijnlijk achterhalen. Het is wel zo dat dit niet altijd gegarandeerd de beste resultaten oplevert. Dat komt doordat niet elk mobiel telefoonnummer online beschikbaar is en gevonden kan worden. Mobiele nummers van consumenten worden door de strenge wet- en regelgeving met betrekking tot privacy namelijk zeer goed beschermd.

 

Fraude of oplichting

Een andere reden om te zoeken naar een telefoonnummer is als je gebeld bent door een onbekend nummer en wilt weten van wie het telefoontje afkomstig is. Nu kun je denken dat je gelijk even terugbelt, maar dat is niet altijd verstandig om te doen. Een telefoontje van een onbekend nummer kan namelijk ook verkeerd uitpakken. Als je terugbelt en het blijkt dat het nummer gebruikt wordt voor fraude of oplichting, dan kun je op deze manier veel geld verliezen. Door te zoeken naar het 06-nummer kun je ontdekken of het om een betrouwbaar telefoonnummer gaat. Als dat niet het geval is, bel dan niet terug en blokkeer het nummer. Maak hier ook een melding van bij de provider waarbij je zit.

 

Andere telefoonnummers zoeken

Het is ook mogelijk om naast mobiele nummers te zoeken naar vaste telefoonnummers. Een vast telefoonnummer bestaat altijd uit een abonneenummer, het daadwerkelijke telefoonnummer, en het netnummer. Het netnummer zorgt ervoor dat je bij een bepaald type telefoonlijn terecht kunt komen of naar een bepaalde regio kunt bellen. Netnummers zijn dan ook regio gebonden en er zijn kengetallen die niet regio gebonden zijn. Niet regio gebonden netnummers hebben vaak als functie dat ze worden toegewezen aan bedrijven of servicelijnen.

 

Netnummer en abonneenummer

Een regionaal netnummer is gebonden aan een bepaald gebied. In dat gebied hebben alle telefoonnummers hetzelfde netnummer. Grote gebieden hebben een netnummer met 3 getallen, kleinere regio’s maken gebruik van een netnummer met 4 getallen. Het abonneenummer, het telefoonnummer zelf, wordt daarachter geplaatst. Bij grote regio’s gaat het dan om een abonneenummer van 7 getallen en bij kleinere gebieden om telefoonnummers met 6 cijfers. Als er binnen dezelfde regio gebeld wordt van vast naar vast, dan is het netnummer niet nodig. Bel je van mobiel naar vast, dan moet je altijd het netnummer draaien.