Telefoonnummer zoeken

Een telefoonnummer opzoeken doe je al lang niet meer op de ouderwetse manier met een telefoonboek. Dat kan tegenwoordig een stuk eenvoudiger door via internet een zoekopdracht uit te laten voeren. Je kunt dan aan de hand van de gegevens en informatie die je hebt op zoek gaan naar een telefoonnummer van iemand of van een bedrijf. Als je geen beschikking hebt over deze informatie en wel in het bezit bent van een telefoonnummer, dan kun je ook op zoek gaan naar informatie. Dat kan door omgekeerd te zoeken naar de gegevens die bij het telefoonnummer horen.

 

Mobiel zoeken

Net als zoeken naar een vast telefoonnummer is het ook mogelijk om naar een mobiel telefoonnummer te zoeken. Je kunt dan ook gebruik maken van een zoekmachine waarin je de naam en het adres van een persoon of bedrijf invoert. Het nadeel met mobiele telefoonnummers is dat de informatie met betrekking tot het bijbehorende nummer vaak lastiger te vinden is. Dat komt doordat mobiele telefoonnummers vaak goed beschermd worden in verband met privacy. Als een mobiel telefoonnummer van een bedrijf is en ook geregistreerd staat als hoofdnummer, dan kun je deze informatie natuurlijk wel vinden. Het is ook met mobiele nummers mogelijk om omgekeerd te zoeken.

 

Omgekeerd zoeken

Zoals de naam al doet vermoeden is omgekeerd zoeken, het zoeken naar de gegevens die bij een telefoonnummer horen in plaats van gegevens gebruiken om een telefoonnummer te zoeken. Met de nummerzoeker kun je dan een nummer invoeren zodat vervolgens alle mogelijke en beschikbare informatie met betrekking tot het telefoonnummer gevonden wordt. Voor vaste nummers betekent dat je dan het netnummer met het bijbehorende abonneenummer nodig hebt voor het zoeken naar gegevens. Deze informatie is vaak beter aanwezig zodat de kans van slagen met een zoektocht naar een vast telefoonnummer ook groter is.

 

Opbouw van telefoonnummers

Telefoonnummers bestaan uit getallen die in verschillende reeksen of volgordes worden uitgegeven. Een mobiel nummer heeft 10 getallen en begint altijd met 06. Daarna komen 8 verschillende cijfers in de meest uiteenlopende combinaties om er zo voor te zorgen dat elk telefoonnummer ook uniek is. Dat geldt ook voor vaste telefoonnummers. Die bestaan in de basis uit een netnummer, waar we zo nog wat over vertellen, gevolgd door een abonneenummer. Het abonneenummer bestaat uit 6 of 7 cijfers die ook in een willekeurige volgorde staan om uniek te zijn. Cijfers kunnen ook hier vaker in een nummer voorkomen.

 

Netnummers

Voor een vaste telefoonlijn hoort een netnummer te staan. Dat is nodig om naar andere regio’s, naar bedrijven of naar servicelijnen te kunnen bellen. Een regio gebonden netnummer heeft 3 of 4 cijfers. Grotere regio’s maken gebruik van netnummers met 3 cijfers waarbij het abonneenummer vervolgens 7 getallen heeft. Een kleine regio heeft een netnummer met 4 cijfers, gevolgd door een telefoonnummer van 6 getallen. Bel je binnen dezelfde regio, dan hoeft er geen netnummer gebruikt te worden. Er zijn ook niet regio gebonden netnummers. Dat zijn kengetallen als 085, 087 en 088 voor bijvoorbeeld bedrijven.