Welk nummer heeft mij gebeld

Je bent gebeld door een telefoonnummer en wilt weten door wie je gebeld bent. Dan heb je de mogelijkheid om met de nummerzoeker alle bijbehorende gegevens van het telefoonnummer te vinden. Dat kan door een omgekeerde zoekopdracht uit te voeren. Met omgekeerd zoeken ga je niet op zoek naar een telefoonnummer aan de hand van een naam en een adres, maar ga je juist op zoek naar deze informatie. Je voert het nummer in een nummerzoeker in en alle beschikbare informatie wordt dan voor je opgezocht zodat je weet door wie of door welk bedrijf je gebeld bent.

 

Zoeken, waarom?

Het zoeken naar informatie met betrekking tot een nummer kan verschillende redenen en voordelen hebben. Naast het feit dat je op deze manier ontdekt door wie je gebeld bent, kun je ook controleren of het om een betrouwbaar telefoonnummer gaat. Als dat het geval is, dan kun je het nummer met een gerust hart terugbellen. Er zijn echter ook telefoonnummers die gebruikt worden voor fraude of oplichting. Dat kun je ontdekken door aan de hand van het nummer naar de bijbehorende informatie te zoeken. Is een nummer niet betrouwbaar, blokker het dan en bel deze niet terug. Maak ook een melding bij de provider van dit voorval.

 

Mobiel en vast

Met de nummerzoeker kun je zoeken naar zowel vaste als naar mobiele nummers. Het verschil tussen beide nummers is altijd goed te zien. Een mobiel telefoonnummer in Nederland bestaat altijd uit 10 cijfers die beginnen met 06. Een vast telefoonnummer wordt altijd vooraf gegaan door een netnummer. Het netnummer is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat je ook naar andere nummers in andere regio’s kunt bellen. Een netnummer bestaat daarvoor uit 3 of 4 cijfers die gevolgd worden door het daadwerkelijke telefoonnummer. De lengte hiervan is afhankelijk van het netnummer. Is een kengetal 3 cijfers, zoals in grote regio’s, dan is het telefoonnummer 7 cijfers lang.

 

Abonneenummer

Als een netnummer 4 getallen kent, wat het geval is bij kleinere regio’s, dan is het telefoonnummer 6 cijfers lang. Er zijn overigens ook netnummers die niet gebonden zijn aan een regio. Dat zijn kengetallen voor bijvoorbeeld bedrijven of servicenummers. Dit zijn netnummers zoals 085, 087, 088, 0800 en 0900. Het telefoonnummer dan na een netnummer komt wordt ook wel het abonneenummer genoemd. Dat is het specifieke en unieke telefoonnummer dat bij een aansluiting hoort. Abonneenummers bestaan altijd uit een reeks van 6 of 7 willekeurige getallen in een willekeurige volgorde.

 

Goed om te weten

Ook de 8 getallen na de 0 en de 6 bij een mobiel telefoonnummer zijn willekeurige getallen in een willekeurige volgorde. Zo heeft elke mobiele aansluiting ook een eigen nummer. Als er met een vaste telefoonlijn naar een andere vaste telefoonlijn gebeld wordt in dezelfde regio, dan hoeft er geen netnummer gedraaid te worden. Wordt er internationaal gebeld, dan staat er voor het telefoonnummer ook nog een landnummer. Daarmee kun je zien vanuit welk land er gebeld wordt naar jouw nummer.